Wiele osób uważa, że ​​gotowanie to nauka, podczas gdy inni twierdzą, że to sztuka.

Bez względu na Twoją opinię, z pewnością jest coś, czego możesz się nauczyć. Postępując zgodnie z poniższymi wskazówkami, będziesz na dobrej drodze do zostania najlepszym kucharzem, jakiego możesz.Podczas smażenia zawsze dodaj olej z boku patelni. Jeśli zauważysz, że podczas gotowania potrzebujesz więcej oleju na patelni, nigdy nie umieszczaj go na środku. Dodaj go z boku patelni. W ten sposób będzie wystarczająco podgrzany, zanim dotrze do jedzenia.Pomyśl o zakupie dużych pieczeni wołowych lub łopatkach wieprzowych, które możesz zrobić podczas jednego z weekendowych wieczorów. Po zjedzeniu tego na obiad przechowuj go w lodówce, aby w miarę upływu tygodnia móc przygotować wiele różnych rodzajów kanapek. Zmaksymalizuj swoją wartość i ogranicz wydatki, oszczędzając żywność.Po wyjęciu kukurydzy z kolby, zeskrob ją grzbietem noża. W ten sposób wydobędziesz z niego „mleko”. Skropić „mlekiem” kukurydzę, aby dodać dodatkowego smaku.Smażyć zmęczone sałaty. Jeśli twoje sałatki widziały lepsze dni, nie wyrzucaj ich – smaż je! Sałatkowe warzywa, takie jak radicchio, rukola i endywia, są smacznym dodatkiem do smażenia. Ugotuj je szybko na oliwie z oliwek, posiekanym czosnku i soli morskiej. Posyp odrobiną bekonu i koziego sera, a będziesz szczęśliwy, że nie wyrzuciłeś tych niewykorzystanych sałatek!Gotujesz duży posiłek? Zrób przygotowania dzień lub noc wcześniej! W ten sposób będziesz miał mniej do zrobienia w dniu, w którym zamierzasz przygotować posiłek. Na przykład, jeśli sałatka będzie częścią twojego posiłku, przygotuj ją poprzedniego wieczoru.Rosół z kurczaka powinien być używany podczas smażenia warzyw. Rosół z kurczaka można kupić w każdym sklepie spożywczym. Znajdź pomoc w gotowaniu, gdy jej potrzebujesz

Ważne jest, aby wybrać bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu, aby nie spożywać zbyt dużo sodu.

Sód może powodować zatrzymanie wody, co nie jest dobre.Podczas zamrażania mięsa ważne jest, aby używać torebek do zamrażania. Mięso zostanie spalone w zamrażarce, jeśli nie będzie odpowiednio przechowywane. Mięso, które zostało pieczone w zamrażarce, nie będzie dobrze smakować po ugotowaniu i często trzeba je wyrzucić zamiast jeść. Może to być bardzo kosztowne, ale można też łatwo tego uniknąć.Kiedy gotujesz pestki dyni, najpierw przykryj surowe nasiona roztopionym masłem, oliwą lub olejem roślinnym. Następnie rozłóż je równomiernie na blasze i posyp ulubionymi przyprawami. Piecz nasiona w temperaturze 300 stopni Fahrenheita przez około czterdzieści pięć minut lub do uzyskania złotego koloru.To świetna wskazówka do wykorzystania podczas przygotowywania sosów do sałatek. Jeśli chcesz zrobić sos, który jest kremowy i bogaty, ale bez dodawania całego tłuszczu, po prostu użyj mieszanki pół majonezu i pół jogurtu greckiego. Jogurt grecki jest zdrową alternatywą dla używania całego majonezu, ponieważ ma mniej cholesterolu.Powinieneś rozważyć samodzielne suszenie pomidorów. Suszenie ich jest łatwe – wystarczy pokroić pomidory Roma na pół lub większe pomidory w plastry o średnicy 1/2 cala. Połóż na ruszcie chłodzącym, ściętą stroną do góry i lekko posol. Połóż ruszt na blasze do pieczenia i powoli piecz w piekarniku nastawionym na 190 stopni przez około 10 godzin. Umieść je w plastikowych torebkach do przechowywania w zamrażarce. Możesz również przechowywać je w słoikach wypełnionych ziołami i oliwą z oliwek. Słoik można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni.Ten artykuł tylko zarysowuje powierzchnię tego, czego można się nauczyć o gotowaniu. Jeśli jednak zwrócisz uwagę na te wskazówki, Twoje umiejętności w kuchni poprawią się. Twoi przyjaciele i rodzina z pewnością docenią ciężką pracę, którą wkładasz w nauczenie się tych umiejętności, a co więcej, będą cieszyć się jedzeniem, które tworzysz.